fredag 29 januari 2010

Ny mediestrategi om att tiga ihjäl Sverigedemokraterna?

Det var spännande att idag läsa DN:s artikel om opinionsläget i riksdagen med DN/Synovates analys av januarimätningen. Hur jag än sökte i texten gick det inte att finna siffran för Sverigedemokraterna. Men, vad nu? Har de hamnat under riksdagsspärren? Och i så fall, varför har man inte dragit på den nyheten? Men i grafiken går det att se att SD balanserar på fyraprocentgränsen med plus en tiondel. Okej, här har vi kanske en ny taktik för att möta SD. För det visade sig att det var ett dåligt grepp att ta debatten med Sverigedemokraterna. Sedan Aftonbladet bestämde sig för att ge partiledaren Jimmie Åkesson utrymme på en central plats i tidningen, med en förväntan om ett politiskt självmål magplaskkaraktär och folkets dom, har Sverigedemokraterna matchats av väljarna som tåget av rälsen. Som mest kunde Sverigedemokraterna kunnat räkna in 7,2 procent av valmanskåren. Därför undrar jag om vi nu såg en medial linje som går ut på att tiga ihjäl dem? Den enligt mig enda vägen för att slippa se dem i riksdagen till hösten.

20100214 Statsvetarprofessorn Sören Holmberg beskriver att treden med fallande opinionssiffror för Sverigedemokraterna fortsätter. Han knyter detta till att partiet nu är mindre i fokus.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ska inte alla partier få samma möjligheter tycker du? Att det kommer från en sosse är föga förvånande. Odemokrater som ni är!

Hansherman sa...

Tror på taktiken att nämna att de finns men att inte kommentera närmare. All uppmärksamhet ger reklam, vilket försöken att ta debatten visat. Nu har det varit lugnare och opinionen sviktar. DN är på rätt väg om du har rätt i din analys.

UncleBob sa...

Nu kommer ännu en sosse som inté vågar ta debatten med Sd.

Vem blir förvånad?

Fegt, dumt och odemokratiskt.
Jämför med mobbaren på skolgården som demonstrerar sin härskarteknik på den nya eleven på skolgården: "DU FÅR INTE VARA MED OCH LEKA FÖR DET ÄR MIN SKOLGÅRD!"

Visst är ni sossar väldigt tragiska att lyssna på. Patetiska.
Ni lär er aldrig eftersom ni är så fulla av er egen förträfflighet.
UncleBob