torsdag 26 november 2009

Det bara inte vänder för Socialdemokraterna i Stockholm - Panik nu?

Istället för att arbetar för att nå Socialdemokraternas mål på ett fyrtioprocentigt väljarstöd i valet 2010 ser det ut som om Mona Sahlin får koncentrera sig på överlevnad. Partiet har nämligen tappat ytterligare i Stockholm och ligger nu där strax under 20 procent. Ingen förbättring har alltså skett i opinionsläget för Stockholms-S sedan nära-döden-upplevelsen i sommarens EU-val. Vad det betyder för var riket i stort har DN:s politiske kolumnist Henrik Bros klargjort tidigare. Utan framgång i Storstäderna kommer det sannolikt att gå dåligt i valet för rödgrön allians. På samma sätt som att valet 2006 avgjordes av storstadsväljarna pekar allt mot att det också blir fallet 2010. I dagsläget är Moderaterna dubbelt så stora som Socialdemokraterna. Och Miljöpartiet är nästan lika stort som sin allianspartner. Siffrorna bygger på ett Skops underlag sedan de frågat ett antal personer vilket parti de tycker bäst om. Det finns liten anledning att ifrågasätta resultatet ifråga om Socialdemokraterna och Miljöpartiet eftersom det på ett hyggligt vis motsvarar hur EU-rösterna fördelades på dessa partier i Stockholm. Den socialdemokratiska parollen inför valarbetet kommer att vara "ända in i kaklet". Så måste det nog bli om man ska kunna vända trenden. Men jag tror att det bara kommer att göra ont. Det finns ingen guldmedalj på andra sidan. Inte ens en silver- eller bronsmedalj. Det är nu som vi måste börja inrätta oss efter att vi, liksom andra jämförbara länder i Europa, har ett 20-25 procent stort socialdemokratiskt arbetarparti. SAP blir aldrig mer statsbärande.

28 kommentarer:

Inge sa...

Eftersom vi nu har politiska block är det också intressant att se hur blocken förhåller sig till varandra. Om jag räknat rätt får de borgerliga partier som kommer in i kommunfullmäktige 49,4 procent och S,V,Mp 41 procent. Jag håller med dig att ska De rödgröna vinna i landet och Stockholm måste S upp på nivåer över 35 procent. Jag har varit på ett välbesökt S-möte i dag, med rapport från partikongressen. Där fanns många frågor om låga siffror och alla var överens om att valrörelsen måste bli en fight för att öka förtroendet för partiet och vår partiledare. Vi sk absolut inte ge upp och utgå ifrån att vi är chanslös.

Tomas Agdalen sa...

Inge: Nu är det verkligen ändå in i kaklet som gäller. Men jag tror inte på att kampanja negativt, som för närvarande verkar vara melodin. Man måste göra mer Obama av det. Visa vad vi tillsammans kan göra.

Inge sa...

Exakt.Optimistisk offensiv.Med en berättelse som ger svar på väljares frågor.Möta väljare på stan och i bostadsområden.Jag har massiv erfarenhet av att vi vunnit val där vi visat oss tagit debatten direkt med väljare och förlorat där vi slokat i sammanträdes lokaler.

Anonym sa...

Jag tycker alliansens politik är osolidarisk. man t.o.m skattedískriminerar människor i svag ställning.Dessutom finns det inget försäkringsbolag som kan åsadkomma den försäkring skatter ger.Vinsten återgår till oss själva. Ska vi alla vara våran egen egoist då blir var ocjh en försäkring väldigt dyr i.o.m vinster även ska tas ut.
Vi i Sverige betalar ungefär lika mycket i skatt på en folkets försäkring i USA är det vad var och en av de som haft råd betala till en försäkring de tillsmammans kommer till våran gemensamma summa därefter ligger det skatt på det.

Skatten ska vara så hög eller så låg så alla människor befinner sig i trevnad. En forskning har visat att de människor som mår bra är mindre misstänksamma mot andra lever längre och är mindre sjuka.
Så ett solidariskt samhälle är på alla sätt värt uppnå.
Reinfeldts högern är fel ute detta när de med manipulationer och rean lögner och utan att omtala sannigen lurar i folket fel politik.
Därmed inte sagt soosarna är guds bästa barn , men det är det alternativ som är närmast min idelogi.

Dessutom håller jag inte med Tomas Agdalen att konsumtion är vägen till lycka.
Den vägen håller aldrig.
Det måste på sikt skapas en politik där människans välbefinnande kommer i första hand.
Konsumtion leder inte någonstans det är bara en nyfull situation som trors vara vårt välbefinnande just nu.
om tillväxten vore 2% så skulle det motsvara en tillväxt om 400 år på 275000%.
En orimlig ekvation.
Framgången till människors lycka är för det första minska global befolkning och ett sparande på våra gemensamma naturtillgångar.
Med det uttag som nu görs från naturen så är vi redan inne och gräver av kapitalet räntan är redan förbrukad.

Tomas Agdalen sa...

Anonym: Vi bygger allt nu på konsumtion. Vi har det mest rättvisa samhället någonsin. Tidigare u-länder håller nu på att konsumera sig ur fattigdom. Det går varje dag framåt. Hittills har jag inte sett något alternativ till tillväxtekonomin. Men visst, vi kan inte fortsätta i samma takt. Men vad göra? Jag vet inte.

Anonym sa...

Nä Agdalen jag har ingen Nobelprislösning. Och jag håller inte med Vi har inte det mest rättvisa samhälle någonsin.

Jag tror du är innesluten i ditt
harmoniska skal och ser inte orättvisan utanför den.

Löneklyftor som ökar, och jag kallar det inte rättvist att vi med lön ska skatta lägre än de i beroendeställning som dessutom fått sina ersättningar sänkta.

Det är en sak variera socialförsäkrinsgsystemen efter statens plånbok men en annan att beskatta folket olika.
Folket ska veta vad det innebär att hamna utanför, klara ersättningsnivåer och lika skattesystem.

Gräddfiler som fallskärmar är fel
Nu innbillar sig många att arbetslösa, eller sjuka har det bra. Samma gäller pensionärer.
Men i det samhälle vi lever och skapat räcker pengarna inte ens för boende längre för många.

Och sjukskrivningslagen den är så groteskt sjuk genomförd så den är ju en skam för hela vårt socialförsäkringsystem.
Allt går ut med i högerns politik att privatisera och sänka skatter.
konsumtionen har vi överstiget sedan läge.

Att andra länder kontinenter självklart har enormt behov av handel är en annan sak.
Vi borde lugna ner oss och satsa på välfärd istället för den ofärd som alliansen skapat.
man kan skapa tillväxt av välfärd också. De som har det bra bör få stanna upp och de som har det illa bör få hinna ikapp.

Sverige var som bäst 70-80-talet ungefär.Men även under 60-talet skedde mycket som gynnade alla.

Varför ska ex: de med lägst lön högst arbetslöshet betala mest för sin a-kassa,
Sådant är medvetet av borgarna skapat orättvist. Det visar tydligt att solidaritet är inte borgarnas bord. Däremot att skaffa sig egen bra soliditet där är det hutlösa.
Min sign är Bertil
Men jag bockar för Anonym

Tomas Agdalen sa...

Anonym: Du pratar om marginella företeelser som bonusar och sånt. Jag om världen. Den är idag mindre fattig.

Men som jag skrivit på annat ställe på bloggen har svenska löntagarna gynnats av skattesänkningarna. Det kan inte vara fel att ett sjukvårdsbiträde fått en månadslön extra.

Inte heller är jobblinjen fel.

Det är en annan sak att jag har mindre behov av skattesänkning.

Anonym sa...

Byt ut Mona Sahlin och
ta bort Thomas Bodström
som vallok i Sthlm.
Då finns det en chans.

Inge sa...

I dag kom Synovate och där ökar S något och får 35 procent. De rödgröna är klart störst. Skulle få 173 mandat -bara 2 mandat från majoritet.

Alliansen får 159 mandat det är 19 färre än i dag och 1 16 mandat från majoritet.

I DN kräver Mona Sahlin en majoritetsregering om SD blir vågmästare. Det blir nog en stor diskussionsfråga fram till valet.

Anonym sa...

Jag tycker det är intressant med Agdalen vars blogg jag hittade i sossebloggen.Politik tycker jag inte är särskilt lätt. Alla partier har nåt som är bra, eller man kan säga alla partier tror väl på sin sak.
Agdalen skriver: " Det kan inte vara fel att ett sjukvårdsbiträde fått en månadslön extra."

Nej det är inte alls fel, men det är sättet de fått mer i plånboken som är fel, ett vårdbiträde ska självklart ha högre lön, det ska löna sig vårda serva människor men det ska inte ske med skattesänkningar för då slår man på den grupp man vårdar.

Man kunde lika gärna sagt samma fras om en sjuk fått sänkt skatt i samma omfatting.
Eller hur:

Felet med moderaterna de använder ordet bidrag till saker som faktiskt folk inbetalat som försäkring och som inte är bidrag.

Det som är bidrag är faktiskt fallskärmar pensionsavtal samt annat som främst en överhet tar för sig.


pensionärer, sjuka får betala högre skatt på lika inkomst sjuka fått försämrad sjukskrivningslag och pensionärers pension har inte alls hängt med pris och löneutveckligen i Landet.
Det håller inte att nämna som mantra att " Är det fel att vårdbiträden får mera i plånboken"

Jobblinjen vem har sagt den är fel
det enda felet är att jobblinjen funkar inte.
När 1278000 står utanför jobblinjen vilket är moderatalliansens siffror så är jobblinjen en utopi.
Det är därför som goda socialförsäkringssystem behövs för
att harmonin i Landet ska öka.

Alliansen införde en jobbgaranti, man gickt till val på en jobbgaranti. Unga trodde det betydde de var garanterade jobb med avtalsenlig lön, istället är det en enda stopr bluff där unga tvingats sitta på arbetsförmedlig hela dagar för att söka jobb eller enbart sitta där, jobb har ändå inte funnits.

"Det är en annan sak att jag har mindre behov av skattesänkning."

Du behöver inte nämna din egen situation, den är ovesentlig,eller av mindre intresse. Jag tycker bara du borde tänka i bredare vinklar och jag tror vilket är ett dilemma, att folk som har det rätt bra "säkra" jobb
god ekonomi. De förstår inte den situation som många idag lever under.
Det som skett i Sverige är att solidariteten faktiskt närmast försvunnit.

Gällande Världen som mindre fattig , detär yterst tveksamt.
Det är hellre så att de 10% rikaste har tagit än fler andelar av den gemensamma kakan, det sägs de har 90% av den samlade penningmängden.
Läs gärna denna länk Agdalen och ni övriga läsare.
http://www.dn.se/insidan/tillit-och-halsa-hor-ihop-1.1000048

PS: Bonusar och sånt är inte marginella företelser, de orsakar onödig oerhörd skada och de pengarna skulle göra otrolig nytta för fattiga där varje krona är värdefull.

Kul om du kunde svara mer informativt Agdalen. Korta ord utan förklaring säger inget. Det är bara tomma ord.
Det blir istället den som svarar som får ge sin förklaring.

Tomas Agdalen sa...

Inge: Många spännande mätningar nu.

Anonym: Jag kan inte sitta och blogga också i kommentarerna. Därför blir de mer sammanfattande.
1. Sjukvårdsbiträden kan inte få mer i plånboken utan skattesänkning eller lägre kostnader. Att höja lönen på alla offentliganställda i motsvarande mån finns inte på kartan.
2. Att skylla nuvarande arbetslöshet på regeringen är infantilt.
3. Pensionärerna har inte fått det sämre.
4. De har fel om den globala välfärdsutvecklingen.
5. S valkampanj inför 2006 val var pinsam. Den ser tyvärr inte ut att bli bättre inför nästa val. Inga idéer, bara skäll och gnäll.

Anonym sa...

Synd jag skrev mina svar efter bästa förmåga på dina punkter.
Men då jag skulle skicka blev det nåt fel.
Tester om detta svar funkar.

Bertil
PS: ska försöka återkomma med ett svar senare.
Men bäste herr Agdalen nog kan du svara på kommentarerna med bra förklaring och långa inlägg.
Det finns inget förbud mot sådant.
men du avgör ju om du vill förståss.

Anonym sa...

Du Agdalen lanserar dig som oberoende socialdemokratisk.
Men uppriktigt visst är du moderatsympatisör.
Jag tycker mig se det på de svar du gett till mig.

Men det är många som infiltrerat sig i sossepartiet för att
den vägen högeromvandla sosseidelogin.
K.O Feldt t.ex.

Punkt 1.” Sjukvårdsbiträden kan inte få mer i plånboken utan skattesänkning eller lägre kostnader. Att höja lönen på alla offentliganställda i motsvarande mån finns inte på kartan.”

Självklart har du fel, eller! Jag anser du har fel. Finns inget rätt eller fel, enbart tyckande att nåt är rätt eller fel.

Enligt Finanspolitiska rådet
Så ansåg de att istället för jobbskatteavdraget på 100 miljarder skulle man satsat på kommunerna.
Om man då hade öronmärkt pengar för bättre löner för vårdanställda
Så hade dessa fått en bättre lön. Man kanske inte ens hade behövt öronmärka, Folket i stort anser nog vårdanställda bör få mer i lön.

Vidare kan sägas att de enligt Borg skulle dessa 100 miljarder i jobskatteavdrag kunna ge 75000 jobb på sikt .
Men med samma pengar om kommunerna fått förvalta det istället skulle
175000 –200000 jobb kunnats skapas detta på en relativt kort tid.
Effekterna av det skulle därmed också kunnat ge ytterligare okänt mängd jobb inom det privata sektorn.

Anonym sa...

Punkt 2. ” Att skylla nuvarande arbetslöshet på regeringen är infantilt.”

Värst vad fina ord du använder, blir rätt barnsligt anser jag använda så fina ord.
Nästan löjligt.
Gällande arbetslösheten så säger Finanspolitiska rådet. Ungefärligt citat:
”Att sänkta ersättningsnivåer i a-kassan kan på sikt ge sänkta löner samt att de som blir satta utanför blir mer benägna söka jobb”.
”Men i en tid när inga jobb finns att söka så ter sig det vara rätt meningslöst istället är risken att arbetslösa blir apatiska och passiva. Därmed har man inte vunnit nåt tvärtom .”

Så ungefär uttrycker man sig.
Den negativa politik som slår mot utanförskapet är inte bra den ger ett uppgivet folk speciellt unga. Detta belastar sjukvård istället för att de pengarna skulle gett fler jobb.
Den globala finanskrisen påverkar självklart. Men den har påverkat Sverige mer för unga än i andra Europeiska länder.
Dock är det lustigt Aug 2006 var arbetslösheten 1209000 personer i år samma tid så var arbetslösheten 1278000 alltså 70 000 fler. Detta trots att befolkningen ökat och fler konsumerar.

Punkt 3. . ”Pensionärerna har inte fått det sämre.”
För det första så finns det pensionärer som har det otroligt bra.
Men det är inte dessa som berörs så de fått det svårare. Utan enbart mindre i plånboken än löntagare med samma inkomst
Det är förtidspensionärer ( de med sjukersättning) och garantipensionärer
Som har det svårt.ex: Hyror, Mat har blivit mycket dyrare sedan 2006.
Men någon skattesänkning att tala om har inte skett.
Första var på motsvarande fem kilo potatis. Som dock inte förtidspensionärerna fick del av utan enbart garantipensionärerna.
Den andra sänkning som presenterats nyligen ger visseligen några kilo potatis, Dock i igen inget till förtidspensionärerna.( Man hatar tydligen dem från borgarsidan.)
Men samtidgt sänks pensionerna vilket ger ett minus på tre kilo potatis.
Så då kanske du förstår vad det handlar om. Det är småpotatis man gett. Närmare bestämt i princip ingenting.
Det handlar om rena bluffen i kompensation.
Att du då säger de inte fått det sämre är okunnigt. Men jag förvånas inte.
Många tror självklart som du.

Punkt 4. ”De har fel om den globala välfärdsutvecklingen”

Fortfarande så plöjer folk åkrar med träplogar lever i stenåldern rättare sagt.
Pengar vet de inte ens vad det är i många fall.
Visst i vissa regioner har förbättringar skett. Asien t.ex. Även delar av Africa
Har fått det bättre. Men i gengäld har klyftan ökat ännu mer.
De som har det bra de har fått det ännu bättre medan endast små förbättringar skett
För merparten av Jordens fattiga.
Marknadsekonomin kan vara en del för att höja deras levnadsstandard tror jag! Frågan är hur mycket Jordens resurser tål av marknadsekonomins uttag av Jorden. Men marknadsekonomin måste tyglas så slaveri kommer bort.
Klimathot talas det om. Men hur mycket ska vi tro på allt.

Anonym sa...

Punkt 5. ” S valkampanj inför 2006 val var pinsam. Den ser tyvärr inte ut att bli bättre inför nästa val. Inga idéer, bara skäll och gnäll.”

Ja om det kan man tycka lite si och så om. Göran stod där fullkomligt ensam ansåg jag
Borgarna gjorde allt för att hitta nån skandal om honom men misslyckades anser jag.
Tsunamin blev då själva propagandan man satsade på.
Ett dygn före valet satsade Skattebetalarnas förening på ett program i TV.
Det handlade om Görans Herrgård det fick enorma slagkraft och ansågs vara det som förde borgarna i makt.
Gällande dagens situation så är det du kallar gnäll fullkomligt befogat att sjuka, arbetslösa, samt t.om pensionärer skattediskrimineras är horribelt.
Under borgarnas mandatperiod betalar en genomsnittpensionär nästan 40 000 kr mer i skatt än en löntagare med samma inkomst HORRIBELT. Av 53 Länder är Sverige det enda land som beskattr pensionärer hårdare än löntagarna . Samma gäller sjuka arbetslösa. Lägg på detta att ersättningsnivåer sänkts för arbetslösa och sjuka samt att de med sjukersättning utförsäkras vid årskiftet.
Att inte gnälla på sådant missgrepp vore skandal.

Ursäktar om det blev flera inlägg. Men det gick inte skicka hela.

Sign: Bertil

Tomas Agdalen sa...

1. Inte en krona av hade hamna i något biträdes löneficka. Kommunerna har stora svarta hål.
2. Det du säger om arbetslösheten pekar inte på att det är regerings fel att det är hög arbetslöshet.
3. Du har rätt ifråga om förtidspensionärerna.
4. Du har fortfarande inte visat att den förr så kallade tredje världen sammantaget inte fått det bättre. Det går inte att bortse från att vi har färre fattiga nu än någonsin. Och det är regioner med tilläxtekonomi som reser sig.
5. S hade ingen poltik 2006.

Anonym sa...

Förstod väl det. Du var en högmoderat med brist på solidaritet och emaptiskt tänkande. ju högre upp i Samhällsstegen man hamnar ju mindre emapti för samhällets svaga.
Eller?

Korta intetsägande svar.
Du har inget behov av skattesänkning.
Vad har du behov av vaddå?

Tomas du börjar redan spåra ur som en oberoende Socialdemokrat.
Tyvär du är lika tragisk som alla övriga egoister.

Jag har vänligt svarat på dina inlägg. Men får en knytnäve i ansiktet! Varför?
Dina svar är inga svar utan påståenden utan förklaring

Punkt 1. kommunerna har inte stora svarta hål om de istället fått 100 miljarder, vilket jag förklarat nu hamnar de i de girigas ficka.

Punkt 2. självklart är det regeringens fel jag använder dessutom deras siffror arbetslösheten hade varit obefintlig om man satsat lika mycket i jobbskapande som nu hamnar i välbärgades fickor.
Egoismen tär alltid på folket.

Punkt 3: Självklart!
Punkt 4. jag har gett min förklaring. Klyftan ökar. Det går inte bortse ifrån.i övrigt så är det oerhört omfattande att lösa Världens fattigdom om inte de rika har viljan. Vilklet de aldrig kommer ha.
Punkt 5: Göran stod där ensam med sin politik.
Jag håller med om din korta åsikt.
tyvärr slöt hans partikamrater inte upp för honom.
Men bluffpropgandan segrade.

Kul du svarade men jag förstod tempen skulle stiga när du fick annan åsikt.
Vad är du ute efter?

Din snällhet försvann oerhört snabbt. när kritik uppenbaraade sig.
Du inser inte den osolidariska politiken.
Men ingen fara du är inte ensam.

Dessutom ger du fortfaranda korta förklaringar utan innehåll.Kräver faktiskt mer av en sådan som du i din ställning. Eller försöker du bara försvara idiotins politik till varje pris.

Kollar just nu Söderlings framfart i tennis. Har sett honom sedan han var 13-on och förlorade mot Henrik Lilja i kalle Anka cup. Magnus Norman vann ( hans tränare) det året Swedich Open
år -97.
varför allt detta? Jo min dotter var en av kalle Anka finalisterna
men hon nådde aldrig lika stora framgångar som hennes jämnåriga Sofia Arvidsson. Hon är ändå en duktig sjuksköterska idag med en fantastisk empati. jag beundrar hennes förmåga.

Sign Bertil.
Fast det i kommentaren står Anonym
Märkligt man kan göra så många olika kommentarsvarianter.

Men så funkar marknaden till för och nackdel.
Jag hoppas verkligen du börjar ge verkliga svar och förklaringar annars är vi fast i varsin idelogi. Som oberoende socialdemokrat kräver jag det eller är du ett skämt?
Jag hoppas inte det!

Tomas Agdalen sa...

Anonym: För dig ett skämt.

Tomas Agdalen sa...

John Apse: Jag ser nu ingen naturlig ledare i partiet.

Anonym sa...

Punkt 1. fel! folket sympatisererar för vården. Egoismen inom höger tar pengarna. Mer pengar istället för jobbskatteavdrag till ,landsting hade gett vården dess pengar. Högern vill skapa kaos.
allt är medvetet!

punkt 2. regeringen har skapat
70 000 fler arbetslösa trots att rikaste tagit för sig och att man ändrat arbetslöshetssiffrorna till högerns fördel .


Punkt 3. Du erkänner för att du insett du själv blir gammal.

Punkt 4. du talár inte om samma sak som i förra kommentaren.
klyftan ökar dock mellan fattiga och rika i världen. Thats it.

Punkt 5. Göran stod där ensam när borgarna la sitt arttelleri av personpoåhopp.

punkt 6: vad gör du på sossebloggen du är den högegoist jag anade. Du spyr på de som ligger dessutom sparkar du på dem.

Fotnot. Ser just nu Robin Söderling förlora mot davydenko.
Synd. Möter Federar därmed, en svår uppgift så klart.
såg Robin första ggn 97 när han förorade semifinalen mot henrik Lilja i kalle Anka. Båstad.
Min Dotter var en av finalisterna i sin årsklass -84
hennes framgång blev dock inte lika framgångsrik som Sofia Arvidsson '
Men idag är hon en Empatisk Sjuksköterska Bättre än "haggan" Husmark självlklart.

Den bästa försäkring vi någonsin kan få utan konkurens är Skatten.
Men den gräddfilen får arbetarklassen de med låga löner betala, låt det inte ske,
Rösta rött.

Agdalen är en typsik infiltratör som ser till sin egen egoism.

Anonym sa...

När Sverige styrs av dårar, dårar som kränker och diskrimínerar folk.
http://playrapport.se/#/video/1791005

Tomas Agdalen sa...

Anonym: Ska kolla filmen ikväll.

Anonym sa...

Har du kollat filmen?
Jag ser inget tyckande om filmen.
Dessutom är det ingen film utan ett reportage. Jag hoppas länken funkade.

Tomas Agdalen sa...

Jo, jag har sett och hört om den galna effekten. Tvingas ta tjänstledigt på jobbdelen för att gå AF:s kurs på sökajobb-/sjukdelen. Ren skrivbordsprodukt. Inte den första. Men likväl inte desto mindre tokig.

Anonym sa...

Det har blivit nåt konstigt i Samhället, genom att dupera folk till ett visst tyckande så kan diskriminering eller allting ske mot en folkgrupp.
Alf Svensson började med detta om sjukfusket. Detta blev sedan ett mantra och till slut blev i princip alla som var eller är sjuka betrakade som fuskare.Samma hårda tag sker mot arbetslösa.
Jag tror definitivt inte på den politiken. Man ska inte plåga folk, Då får man ingen nytta och samspelet slutar fungera.

enligt försäkringskassan är 0.3-0.9miljarder det som är misstänkt brott.så fusket är som sagt en överdrift av stora mått.
Där målet är skattesänkningar som ska gynna en överhet endast.


Genom denna bluffstartegi har mycket lidande åstadskommit.många har garanterat tagit livet av sig av all denna felpropaganda. andra dött för tidigt enbart av den oro man skapat.

fram till 2011 sägs det bli ett överskott i sjukförsäkringen på 70 miljarder.

Detta tänker Reinfeldt ta till skattesänkningar , Där de högst avlönade självklart får största delen av. Hur det går för de som är sjuka verkar denna regim fullkomligt strunta i.

Hur fusket sedan blir av de pengarna lär ingen bry sig om för de syns inte.

Enligt skatteverket som gjorde en undersökning 2007 var skattefelet alltså skattefusket 133 miljarder.
Förmodligen är det ännu mera idag.
Idag har moralen fullkomligt spårat ur, Så de som har möjligheten lär fuska otoligt mera nu i.o.m de KAN.
Såg bara Bildt som inte betalt skatt för sin barnflicka, kommer någon på dem så bklagar de bara och betalar i skatten.

Hade Bildt fått fängelse och blivit utblottad så skulle han förmodligen sett till att betala skatten före och inte efter.

Sjuka de behandlas enligt den den teori jag nämde.
arbetslösa likaså. Man klipper helt enkelt bara av dem ersättnigen och chans till upprättelse är mycket svårt.

De sjukförsäkringspengar som nu folk via avstått lön inbetalat till försvinner alltså i skattefuskares händer.
kanske till skatteparadis eller till investeringar i andra länder som definitivt inte gynnar Sverige.
Allt detta enbart för ett överdivet mantra om sjukfusk.
Ett sjukfusk som förmodligen aldrig funnits av den art som sjukförsäkringen försämrats.

Det som sker i samhället med den borgeliga politiken är att man slår stenhårt mot människor som inte har den minsta makt utan där
de får förlita sig på regering.

Att då en regim gör så mot dessa människor kallar jag faktist ren ondska.

När man ser blicken i Reinfeldt, Littorin, Husmark ser man ju riktigt hur det lyser av skarp kall blick, där dessa skulle kunna gå över lik enbart för att få en krona extra i plånboken.

Så illa håller Sverige på bli politiskt.

Bertil

Anonym sa...

Vad jobbar du med Agdalen. Vore kul veta.

Varför vill du infiltrera dig som sosse, när du är en högmoderat.

"Jo, jag har sett och hört om den galna effekten. Tvingas ta tjänstledigt på jobbdelen för att gå AF:s kurs på sökajobb-/sjukdelen. Ren skrivbordsprodukt. Inte den första. Men likväl inte desto mindre tokig."

Men herregu det är ju politiker som klubbar besluten. De satt ju för fan och applåderade när sjukskrivningslagen klubbades.
Per Westerberg lyste av skadeglädje. Han får ju 1.3 miljoner mer i plånboken enbart genom olika skattesänkningar.

Andra får gå på försörjningsstöd om de ens får det.
för många blir det hemlöshet
eller självmord.

Tomas Agdalen sa...

Anonym: Ser inte det här utrymmets som en chatt.

En del av de orsakssamband du uppger är långsökta. De är därför svåra att ta på allvar.

Rehabiliteringskedjan är inte fel tänkt. Det har tråkigt nog tagit alldeles för lång tid att ta fram en sådan politik. Många människor har därför i onödan tvingats in i en passivitet. Får man inte tycka det och samtidigt vara socialdemokrat?

Jag vet inte vad det är för samhälle du vill ha. Och jag tror inte jag vill veta det. Men börjar du inte tröttna på att härja på den här lilla skitbloggen. Det leder ju knappast någonstans.

Anonym sa...

Rehabiliteringskedjan är i ordets rätta mening inte fel. Men i alliansens händer blir det nåt helt annat.
Orden får en annan betydelse när alliansen skapar politik.
Självklart får du vara sossemer än gärna , men inför inte högerpolitik i sossepartiet de har tillräckligt svårt föra socialistisk politik när makten sitter hos kapitalismen.-

men jag vill inte ha ett samhälle där skatter sänks men tas från de svaga.

Läs denna artilkel:
http://hd.se/kultur/bengt-goransson/2009/09/23/foersaekringskassans-fiffel-och/

Rehabiliteringskedjan är en skandalös bluff.

Ursäkta att min inlägg blir långa
ska försöka göra dem korta. om det är möjligt.
Bertil