fredag 27 november 2009

Rödgrön Stockholmsopposition kovänder i den stolliga badhusfrågan

Politik handlar sällan om sakfrågor. Det vet vi. Men man blir ändå överraskad varje gång man står inför det, som nu efter veckan efter bataljen i Stockholmsförorten Aspudden kring det gamla badhuset. Efter att samtliga partier, utom Vänsterpartiet, varit överens om att riva Aspudden svängde plötsligt Socialdemokraterna och Miljöpartiet i Stockolm. Partierna är beredda att ge Aspuddens badförening en ny chans. Det var tydligen för mycket för de rödgröna politikerna att se polisen storma medelklassen i Hägersten och avhysa, som ABC nytt kallade dem, latteockupanterna, som om de vore radikal miljörörelse - likt 1980-talets berömda trädkramarna och fjällväktarna. DN:s Malin Siwe beskriver i dag under rubriken Magplask för eget ansvar hur staden försökt riva det nedgångna badhuset sedan i mitten av 1980-talet. Men 1987 lät man ändå föreningen ta över driften mot att den ansvarar för renovering in- och utvändigt. Självklart saknade den ideella föreningen ekonomiska förutsättningar att fullfölja sitt åtagande, med den följden att fastighet idag är i förfall. Stockholm stad beräknar kostnaden för en nödvändig ansiktslyftning upp till 14 miljoner kronor. En prislapp som för bara en vecka sedan var omöjlig för en bred politisk majoritet. Fast jag undrar om det finns så många röster att hämta på att gulla med de kulturradikala i Aspudden. I alla fall är det inte den här typen av nostalgitrippar som kan vända Socialdemokraternas nedåtgående trend. Min känsla är att få tycker badhusföreningens krav är rimliga. Jag tycker att de rent av är stolliga. Riv rucklet. Badhus har vi i parti och minut i Stockholmsområdet. Det går heller inte att utöva motion på ett adekvat vis i en femton meter lång bassäng. Knappt ens att stoja i den fler än två åt gången. Nej, mitt råd är att annan politik måste till för att Stockholm ska bli rött igen. Kanske kunde man börja med att bygga de tre bostadsfastigheterna som är planerade på badhustomten.

20091208 DN meddelar nu att det ska byggas en förskola på tomten där Aspunndenbadet har legat. Rivningen påbörjades häromdagen.

Andra bloggar: Epsteins STHLM

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm jag är lite nyfiken, vem är du? Vad vet du om aspudden, aspuddsbadet och politik? Varför skriver du att det ska byggas 3 hus på platsen där badet står idag? Du skriver att badet är så litet men sedan ska det få plats 3 hus på tomten. Du måste skämta?? Finns inte en möjlighet i världen att det skulle finnas plats för 3 hus på den lilla plätten. Var har du fått denna info ifrån? En förskola har ju politikerna tänkt att bygga där. Och inte en med nya platser utan en befintligt dagis ska förflyttas.

Och vet du vad!! Jo jag har varit folkpartist från det att jag fick rösträtt 1991 tills detta trams började från deras sida. Har nu insett att detta parti behandlar människor värre än boskap. Jag är rätt säker på att vi, 4000 personer, som skrivit på namninsamlingen för att rädda badet har samma ståndpunkt i frågan, åtminstone när det gäller lokalpolitiken. Själv har jag gått över till miljöpartiet efter detta nonchalanta bemötande eller kanske snarare ickebemötande. Tycker du ska försöka sätta dig in i det du bloggar om istället för att rapa upp en massa dravel. Man ska inte tro allt man läser i tidningen.

Tomas Agdalen sa...

Anonym: Jag har mest den här bloggen som lite tanke- och formuleringsträning. Det är inte meningen att någon ska läsa den. Det mesta som står på bloggar är ändå trams och skräp.

Anonym sa...

Agdalen är en moderat som försöker infiltrera sig hos sossarna för att genomdriva borgelig politik.

Vore han sosse skulle han skriva kritik mot moderatstyrda alliansen .
Ser inte en rad om sådant.