
Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, Lars Gustavsson, EU-valet, Patenträtt, Integritet
Av Tomas Agdalen
20100425 Idag körde P1:s Godmorgon, Världen! ett inslag de kallade till höger om höger som tog sin utgångspunkt i Fox-journalisten Glenn Beck, mormonen. Nu älskar amerikanska yttersta högern "Becks frispråkighet". Och han tillåts bre ut sig i sin tevekanal för att leverera en kompott av kärleksbudskap och konspirationer av de mest horribla slag samtidigt som han gör hätska utfall mot Washington. Med gråtande röst berättar den nu nyktre journalisten om hotet från staten. "Partiet måste likt en alkoholist bekänna sitt misslyckande, säger Beck om GOP. Så han slår att alla håll. Många av dem som projicerar sina förhoppningar genom Beck hoppas att han ska vara parhäst med Sarah Palin i kampen mot president Obama. Jag konstaterar att det allt tydligare syns att högern saknar ledarskap och att det öppnar för en maktkamp. Porten öppnas för de mindre moderata krafterna. Jag tycker att det är dags för GOP att signalera att man har kontroll. I annat fall är det svårt att se hur högern ska kunna hålla ihop och undvika en delning som annars brukar vara förbehållet grupper på yttersta vänsterkanten.
20100414 New York Times politiska kommentatorer David Brooks och Gail Collins spekulerar i vem som kommer att leda det republikanska partiet i nästa presidentval. Collins säger sig inte vara del av den suicida vänstergrupperingen som säger sig vara säker på att Sarah Palin kommer att vara GOP:s nominerade kandidat. Brooks säger kryptiskt att han skulle välja någon som har stort inflytande i partiet. Men han konstaterar att bara inom några månader kommer de riktiga politikerna att uppmärksammas de som för politiska kampanjer för att vinna "office" - då kommer amerikanarna att sluta intressera sig för teve-ikoner i reality shows. Bra om så är, säger jag. Hoppas. Men bara att två av de tyngsta politiska journalisterna ägnar veckans politiska samtal åt Palin åtminstone antyder att hon är att räkna med. Fast som jag nyligen skrev i ett tidigare stick är det bra om dårar som Gingrich fortsätter att hylla henne.
20100411 Nu förklarar förre talmannen för representanthuset i Kongressen, och djupt konservative, Newt Gingrich att Sarah Palin har en stor framtid framför sig som toppolitiker och att han gärna ser hennes som president istället för Barack Obama efter nästa val. "Sarah Palin är just nu jätteviktig. Kanske hon för fyrtio procent av landet personifierar mod och klarhet", säger Gingrich till nyhetskanalen CNN. Medan han öste ytterligare superlativ över Palin fick han också fram att hon har potential att fylla ett politiskt utrymme en långt tid framöver. Gingrich lyfte även fram att Palins typ passar bra i vår tid med kablel-teve och radioshower. Jag kan bara konstatera att de blir alltfler de som sjunger Palins lov. Hua! Men kanske är det så att Gingrich är fel stöd. Snarare behöver Palin stöd av mer moderata republikanska grupperingar. Men det är bra att dårarna stöder varandra.
4 kommentarer:
Jag skulle mer än gärna vilja visa dig den "större sanningen" om jag kunde, men läget är tämligen komplicerat, så det är svårt att sammanfatta i en post så här. Jag skulle kunna tipsa dig om att följa live.piratpartiet.se och kolla in de saker som dyker upp där, men det kan vara svårt att filtrera om man inte brinner för frågorna.
Något jag tror kanske skulle vara mer enkelt (om du verkligen vill sätta dig in i vad det handlar om) så skulle jag kunna maila dig några loggar med diskussioner kring ämnet som verkligen rör det mesta, om inte allt.
Jag tror i grund och botten att bara folk verkligen förstår varför vi i PP tycker som vi tycker, så är jag helt övertygad om att dom skulle tycka samma sak, om dom inte har en djupt rotad ideologisk predisposition om att "nerladdning = stöld" eller att dom faktiskt eftersträvar ett kontrollsamhälle.
För att sammanfatta tyckessättet mycket kort och konkret;
[Vi anser att den vinst mänskligheten kan göra på ett fritt internet och obegränsad kultur till alla, är viktigare än att behålla status quo som är ankrad i en ekonomi som i grund o botten bygger på att se till att ett underskott existerar i alla varor (inklusive immateriella verk)
ty om ett naturligt eller konstgjort underskott existerar av en vara, så driver det upp priserna enligt principerna av tillgång och efterfrågan. Detta är inte praktiskt i en miljö (internet) där tillgången är i princip obegränsad. Vi måste hitta en annan lösning. Men att handikappa det globala kulturspridnings-nexus som internet är, med repressiva lagar, tycker vi är helt motsatt riktning av den riktning vi bör ta. Vi borde istället försöka hitta nya lösningar som kan koexistera med ett fritt internet. Och dom lösningarna finns, det är bara att tänka efter litet.]
Om du vill ha loggarna för läsning så säg bara till, jag antar att din mail finns någonstans på bloggen i sådana fall...
/Temaran
Men om nu hela livet går ut på nedladdning varför ska vi då bry oss om övriga samhället? Visa oss den större sanningen som även omfattar andra frågor än nedladdning, vad tycker ni om alliansfriheten, vad bör göras vad avser skolan - ska den vara fortsatt en kommunal angelägenhet eller återgå till staten, hur bör den åldrande befolkningen och de utmaningar detta för med sig tacklas, hur ska vi förhålla oss patientrörligheten inom EU, vad tycker ni om Lissabonfördraget och varför. Det finns massor med frågor som är intressanta för er att sätta er in i. Återkom när ni läst in er på samhället i övrigt! Ska bli spännande att få höra om era åsikter!
Stormen består av vind som skapar vågor i ett annat element, vattnet. Det är inte "stormens vågor" utan vågor i ett element skapade av en storm i ett annat. Det är Lars Gustafssons poäng.
Temaran: Okej, det finns säkert en massa info men den från de som du representerar brukar bestå av en osammanhängande massa av text och länkar omöjligt att överblicka. Dessutom handlar det nästa jämt om diffusa dynamiska effekter utifrån olika teoretiska resonemang som det är svårt att hänga med i. Som inte ens Reagan eller Thatcher hade kunna ställa sig bakom.
Anonym: Vad annat kan jag säga än att håller med om allt du säger? Naturligtvis inget?
Gunilla: Ja, ja - men jag var inte ute efter att göra en textanalys av professorns argumentation. Jag vill bara påpeka att vi nog måste skaffa oss förutsättningar att korsa också de mest oroliga haven. Jag är ju inte poet, bara en halvtafflig statlig tjänsteman. Men jag tycker att jag fick fram en poäng, dvs. att det finns viss fog för att inte alltid strida för rätten till anonymitet.
Skicka en kommentar