onsdag 28 oktober 2009

Mona Sahlin skit i tabellen - S är bäst ändå, vi är New new Labour

DN rapporterar idag i motsats till Aftonbladets uppgifter igår att gapet mellan det rödgröna och blåa blocket minskar och det anmärkningsvärt. Från att rödgrönt under långt tid har haft en stadig tioprocentig ledningen skiljer det nu enligt DN/Synovates undersökning knappt en procent mellan blocken. Det var inte detta besked Sahlin ville ha idag inför att Jobbkongressen drar igång. Hon hade behövt komma till Älvsjömässan i södra Stockholm stärkt. Särskilt som hon idag går till kraftfullt angrepp på DN-debatt mot alliansen med att hävda att folket inte längre tror deras jobbpolitik.

Nu ser Sahlins position svagare ut igen. Men vilken vikt ska man lägga vid alla opinionsundersökningar? I nuläget inte alls. De spretar för mycket. Det går därför idag inte att säga något säkert om opinionsläget. Mona Sahlin ska mot den bakgrunden tänka på viktigare saker, som till exempel alla kärnfrågor som splittrar partiet och som ska upp på bordet under kongressen. Det handlar ju bland annat om a-kassan, skatterna, vinster eller inte i välfärd och friskola samt den ständigt återkommande föräldraförsäkringen och kravet på ökad kvotering. Dessutom ska hon sy ihop det här landet som glidit isär. Mona Sahlin har att jobba med ändå utan att behöva oroa sig för siffror.

Så - som vi brukar säga vi som håller på det grönvita laget på söder - skit i tabellen. Visa att det är Socialdemokraterna i Sverige som kan ta politiken vidare och bygga ett New new Labour och inte de blåa töntarna. Det är från den utgångspunkten valet 2010 ska vinnas. Se nu till att ta det lugnt med återställarna och plantera en trovärdig Socialdemokratisk jobbpolitik som i första hand handlar om jobben. Fast heltid som en rättighet - är det realistiskt? Nja, tror ni det? Inte jag. Låter faktiskt mer som tom plakatpolitik. Bättre kan du.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

NO COMMENT! JUST READ!
Lugano Report: On Preserving Capitalism in the Twenty-First Century by Susan George
ISBN-10: 0745322069

Tomas Agdalen sa...

NO COMMENT! JUST READ!

SKICKA BOKEN SKA JAG RECENSERA DEN.