söndag 26 april 2009

Söndagsparty med Filip och Fredrik - teve för oss som gillar teve

Efter ett andra Söndagsparty med Filip och Fredrik i Kanal 5 är jag helt såld. Killarna gör det Kristian Luuk misslyckades med. Medan han försökte bygga upp en meningslös intellektuell sen kväll för medelklass om medelklass gör killarna teve för oss som tittar på dumburken och som är intresserade av den. För vår skull åker de till New York och sätter upp en talk show med gäster vi vill veta mer om. Vem hade kunna komma på att bjuda in Marilyn Manson i premiärsändningen, låta honom ha sex i logen och sända ut hela alltet. Innan dess hade man skildrat hans storstilade ankomst i limousine, packad med en drink i handen och den totala nonchalansen. Det gott folk är teve man aldrig glömmer, som då Oscarsson hade skitiga kalsonger hos Hyland. Detta följer genierna upp med att sätta ihop vår stolte Thorsten Flinck, den lite bortglömde töntfiguren Björn Skifs och superstjärnan Kevin Bacon i samma show. Skifs sjunger sin eviga USA-etta Hooked on a feeling till ett brudpar som gifter sig under sändningen och som Flinck läser en kärlekstext för. Innan dess har Flinck läst en Strindbergstext mot Bacon. Och det var nog tur att Flinck fick den där drinken och stänkarn, för han höll, mot alla odds, ihop akten. Vi satt annars alla, i studion och hemma sofforna, med svettiga handflator och hjärtat i halsgropen och inväntade katastrofen. Och glädjande nog såg faktiskt Flinck fräsch ut. Var detta biljetten till Hollywood? Kevin Bacon hyllade i alla fall vår svenska hjälte stort. Okej alla kulturvänner, här har vi fått oss till livs ett stycke tevehistoria. Detta av killarna som jag första gången såg i en OS-studio som leddes av en Christer Ulfbåge som flackande med blicken oroligt undrade vad producenten dragit in i studion. Killarna verkade till en början puckade och många har svårt att ta till sig deras nihilistiska humor, men jag jublar hela tiden och min kamrat ringer mitt i kvällens program för att kissnödigt fråga om jag har på femman. Du, bajsar björnen i skogen?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ajaj! Missade Filip & Fredrik, kollade på Ebbe the movie istället (andra delen, inspelat). Får bli reprissändningen eller Kanal 5 på webben för min del.

Ebbe the movie var fin. Tänkte på den där reklamfilmen med fotbollsspelaren Andreas Andersson, pizzerian, Millan och tvillingarna. Reklamig på ett skönt sätt.

Hade inte så bra koll på Ebbe måste jag säga. Jag var 6 år när Palme sköts. Läste väl inte så mycket tidningar då, eller kollade på tv-sända utfrågningar från riksdagens konstitutionsutskott...

Tomas Agdalen sa...

Flinck var ikväll lika magisk som jag kan föreställa mig att Ebbe någonsin var. Bra tevehelg.

Nu statsar vi veckan på en ny slags Vecko Revy.

Anonym sa...

Streamade Filip & Fredrik via Kanal 5:s hemsida. Så nu är jag ikapp.

Vad tror du om att döpa vår tidning till VinkelRevyn?
På så vis är det lätt att relatera till originalet samtidigt som namnet ju faktiskt knyter an till det vi håller på med - journalistik.

Tomas Agdalen sa...

Bra ide. Ser också snyggt ut.

Filip och Fredrik, de är kungarnas kungar.

Maria sa...

Såg Söndagsparty igår för första gången. Jag blev lite besviken faktiskt.

Tomas Agdalen sa...

Maria: Jag såg inte den här veckans party. Ska nog göra det på webben. Men jag kan förstå din besvikelse genom att förra veckans avsnitt inte var bra. Vi får se om Filip och Fredrik kan rycka upp sig. Fast det hänger mycket på gästernas kvalitet.

Torbjörn H sa...

Tomas och Maria håller helt med er. Jag vet att man inte ska klaga direkt på folk beteende, men tycker allt att en viss torsk(en) borde fan ryka upp sig. Som exempelvis Pjäsen Paria. Kändes snarare som en död mans sista pjäs, om jag får uttrycka mig lite grovt.

Namnet är Torbjörn och jag står för allt som jag har skrivit.

Tomas Agdalen sa...

Torbjörn: Pjäsen har inte varit bra sedan Bacon och Flinck läste så att tiden stod still.