fredag 2 januari 2009

Blondinbella, 1000 apor och politiska utspel på Östermalm

Expressen presterande vid årsskiftet en lista över de mest lästa bloggarna. Att blondinbella ligger först känns förutsägbart. Hon blir rik som ett troll på sin blogg. Jag har alltid tyckt att hennes blogg ugör en estetiskt förebild för oss andra. Östermalmstjejen Isabella Löwengrip ger dessutom intryck av att inte vara född i farstun. Tvärtom, så är bloggarn djupt imponerad av hennes förmåga att göra något stort av ingenting (missa inte denna). Och hennes utfall mot den svenska julaftonstraditionen Karl-Bertil Jonsson känns också fräscht. Bloggarn hade tidigt på julaftonen en liknande uppgörelse med Tage Danielssons figur. Det var dock inte ett politiskt ställningstagande. Jag kände mer att jag vill ha en ny jultradition. Karl-Bertil Jonsson kan ju inte gå för evigt - tyckte jag. Varför får vi inte så se mer av den där fulla jultomten från Skottland som visades en julafton i början av 1990-talet. Tomten med vin, kvinnor och sång. Han hatade tomtesäsongen. Vart tog han vägen? Spolad till följd av politisk korrekthet? Och till slut - varför läser någon Linda Rosings blogg? Och hur intressant är 1000 apor? Sannolikt är det bara så att bloggarn fattar nada - som vanligt. Också bröderna Schulman har ju gort något stort av ingenting.

2 kommentarer:

Hansherman sa...

Välkommen tillbaka efter julen.

Att göra stort av ingenting har ju blivit något, är möjligen summan av vad du säger. Jag ställer frågan, varför?

Och varför blir bloggar lästa?

Jag nöjer mig med att konstatera att intresset för att ställa frågan varför är för litet. Propagerar hårt för att varförfrågan ska komma oftare och mer oväntat. Särskilt när det gäller etablerade "sanningar". Nu till mina svar på varför i ämnet. Alla de du räknar upp tjänar stålar på sina bloggar, mer än så de är och skiter sina bloggar. De får stålar genom att håva in träffar och kommentarer. Så länge de har sina träffar och kommentarer så är det tydligen intressant för de som köper in sig på arenan för att få ut något budskap. Men vi som inte tycker det är intressant behöver inte gå dit och kolla...Förutom i smyg...

Tomas sa...

Jag tar till mig din vishet Hansherman och börjar med att upphöra med dessa ständiga namnbyten på bloggen. Ett litet beslut som ju kan leda till något stort av just ingenting!