torsdag 8 januari 2009

Bloggarn ser fram mot att snart köpa mörk bosskostym med smala ben

100 steg till var på templet NK idag. Tanken var att jag skulle göra minst ett tokklipp så här ett par dagar efter att vinterns tokrea kört igång. Fler än jag hade gjort upp samma plan. Men en sak som är särskilt skön med att jobba i Stockholms innerstad är ju att man kan ta små trevliga och meningsfulla promenader efter lunch, t.ex. på NK. Det är inte möjligt i landsort som exempelvis Enköping, Uddevalla, Uppsala eller glada Hudik. Man liksom fördummas på centrums Åhléns (som inget har att göra med det vi har här i city). Detta är också en av orsakerna till att jag sökte mig från helvetet till paradiset. Man vill ju kunna ta del av det goda livet, en livsfilosofi som följt mig sedan jag i övre tonåren trollbands av Guy de Maupassants Bel-Ami. Där har vi en lantis som i 1800-talet Paris togs emot av det dekadenta fina folket. Devisen var att man inte behöver en säng, utan en frack. Det är så man sig fram i livet. Fracken är som plagg dock idag något förlegad. Därför bör man istället vara utrustad med några snygga kostymer. Puckobloggarn, som är väldigt snygg i mörk kostym med stuprörsben - särskilt av märket Boss (går också bra med Tiger) - frågade på NK Man efter just ett sådant plagg. Så lång näsa jag fick när det förklarades att man inte hänger ut mörka kostymer på rean. De säljer sig själva till fullpris. Det var då jag kom på varför jag äger så få mörka bosskostymer och skälet till att de så sällan syns på mig. Jag får satsa på att göra lönekarriär under våren så att jag tämligen snart ser 100-procentig ut. Då ni!

2 kommentarer:

Bjagel sa...

Jag skulle aldrig köpa en Bosskostym. Inte ens toapapper. Det är ett brand som ger helt fel vibbar, tycker jag. Det är nåt nyrikt, bonnigt och straightigt omedvetet över Boss.

Jag har en Tigerkostym och det är lika illa det. Mindre bonnigt men mer nervositet.

Jag tror att vi ska satsa på Tom Ford istället. Verkar sitta väldigt bra, åtminstone på Craig. I dyraste laget möjligen.

Tomas sa...

sånt där stillöst poppigt går bort varje dag!

sata vad bra Gardells serie på TV är.