lördag 24 januari 2009

Det blir Erik mot Magnus, men 100 steg till hoppas på salta bad och bandy

Magnus från Borås går ut först i kvällens Körslaget. Han platsar dock inte i min drömfinal. Där har vi Erik från Uddevalla och Hanna från Bollnäs. Jag tycker helt enkelt att deras körer är de bästa av de kvarvarande. Vi kan därför ha salta bad mot en svettig bandymatch att se fram emot. Men hur blir det på riktigt? Finns det andra sannolika finalvarianter? Sitter någon säker? Erik, alla gånger. En ung och ny stjärna med en röststark fanskara. EMD är väl just för dagen störst av alla hemmahopp i NRJ-genre. Men hur stor stjärna är egentligen Hanna? För 100 steg till var hon i det närmaste okänd till för bara några veckor sedan. Men kanske har Magnus inte varit tillräckligt i rampljuset under senare år för att locka röster. Kan han leva på gamla meriter? Han var ju för ett par år sedan otroligt het i Alcazar. Vi får se om ett gammalt kändisskap slår ett fräschare. Jag tror Magnus vinner den striden. Inte minst mot bakgrund av att hans inledning ikväll, som jag precis hörde, lät bra. Om ett par timmar vet vi vilka som körar i nästa veckas stora final. Som sagt - jag hoppas på Erik och Hanna, men tror att det blir Erik och Magnus. Detta är emellertid inget att lägga vikt vid. Chansen att jag skulle göra en korrekt analys av en tävling i ett underhållningsprogram i tv har visat sig vara mycket begränsad. Så den kritik jag fått på den punkten måste betraktas som berättigad. Men för tusan - fortsätt att granska. Annars vet man inget om vad bloggen tar vägen. Jag behöver allt ert stöd och er kloka vägledning så att jag skärper till mig i mina betraktelser av världen.

4 kommentarer:

Anna BH sa...

Ja, käre Tomas. Jag säger ingenting så har jag ingenting sagt ;-) Men det blir en ruggigt bra final måste jag säga. Jag, som _verkligen_ inte tittar mycket på TV gillar faktiskt körslaget. Väldigt svenskt och "lagom".

Tomas sa...

Också jag är ju, som alla bloggenläsare förstår, kanonnöjd med resultatet, även om jag som vanliget tippade fel. Det blir en superfinal som Erik sopar hem ganska lätt. Inte bara för att han är så populär utan för att kören än bättre än Hannas. Annars tycker jag faktiskt att Magnus kör var bäst i semin.

Anna BH sa...

*hahahahaha* Bra Tomas! Då vet vi alla alltså att Hanna kommer att vinna! :-D

Tomas sa...

Kanske är ligger det en kausalitet i det resonemanget.