måndag 26 januari 2009

Timo Räisänen slog knock out i Oldsbergs På spåret - enastående uttryck!

Också 100 steg till imponerades av Timo Räisänens version av Radioheads "Creep" i fredagens På spåret. Programledare Oldsberg var känslomässigt tagen och kunde inte skämta på flera minuter. Oraklet Hellberg verkade för ett ögonblick så chockad att han sannolikt glömde bort namnet på tennispojken från Södertälje och inte kunde nämna paren i Wimbledons 100 senaste mixfinaler. Tävlande David Bexelius såg ut som han svalt dressinen när han erkände att oxfordsrockarnas musik inte är hans cup of the men att detta var oslagbart samtidigt som medtävlande Siv Malmqvist slog volter. Motståndarna Marcus Birro och Tina Ahlin var förstummande. Grattis Timo till en enastående konstnärlig prestation. Jag får omvärdera Räisänen som pop-artist, efter att tyckt att han är lite enahanda. När jag nu fick höra det totala röstomfånget och förmågan att placera sig i låten blev jag helt tagen. Kanske är han vårt hopp i känslobranschen. Jag tänker i alla fall söka upp mer av hans musik (jag gillar bäst tvåan i raddan - "My Valentine"). Efter tips från bloggenläsare rekommenderas även "Fear No Darkness, Promised Child". Nästan shoegaze. Minns t.ex. Slowdive som jag och min kamrat från G:a stan på tidigt 1990-tal såg i Uppsala på Barowiak. Det var mycket lugg, smala byxor och långa utstickande skor. Dock lite lugnare sång hör jag nu. Men Timo Räisänen känns ändå som traditionell shoegaze, fast bättre.

Läs även andra bloggares åsikter om

6 kommentarer:

linda sa...

det var verkligen alldeles alldeles underbart!

Tomas sa...

Jag var som sagt i ett transliknande tillstånd. Och är övertygad om att Räisänen fick sitt folkliga genombrott, nu med en tämligen svårt låt. Lite navelskådande bit. Men gör man det bra når man hela vägen. Folk känner liksom på sig att det är bra.

Anna BH sa...

Dottern har länge varit Timo-fan. Jag har tagit längre tid på mig men nu är jag ganska såld. Min favorit, förutom den här då, är nog Fear No Darkness, Promised Child. Underbar!

Tomas sa...

Som du ser har jag uppdaterat bloggen med dina fantastiska kompletteringar.

Anonym sa...

My Valentine är helt underbar, to good to be en riktig hit typ.

Skönt med män som har god musiksmak.

Bagis äger!
/M

Tomas sa...

Jag superdiggar alla med god musiksmak. Ocj jag ska snart köra igång en ny grej på bloggen som har med det att göra - Veckans tips.