lördag 21 februari 2009

E.M.D. så oslagbara ikväll - men vem är Rickfors och hur ska Bard göra?

Ikväll blir den stora frågan i vilken ordning artisterna ska rangordnas efter E.M.D. För visst är Danny, Erik och (vem nu den tredje sångaren är) oslagbara. Bodies Without Organs (BWO) ska väl kanske äntligen till slut där i Globen få till det och ta sig till slutfinalen. Bandet har en bra chans att göra mycket pengar. Ryssland står ju som värd. Alltså, nästan hemmaplan. Våra powereurodicomästare är bautastora i hela östblocket. Varje rumän, tjeck, polack samt ryss, ungrare och alban kommer att rösta på Alexander Bards ovanligt långlivade elektrodanceprojekt. Bard får bara se till att han i afton inte åker ur. Men att det inte sker garanterar antagligen Internationella juryn. Det är nu eller aldrig som det gänget ska göra en insats. Och ni som följer 100 steg till vet att jag gillar Bard som person och uttänkare av filosofiska system. Men jag tycker att BWO inte fått till det de senaste åren. Halvtrista bidrag och mycket gnäll har det varit. Här i Örby brukar vi säga att det är kvaliteten i själva leveransen som avgör. Det finns inga genvägar. Vilka misslyckas då under denna lördagskvälls övning. En vacker ballad (Molly Sandén) känns ju sådär. Och Rickfors, det vet väl ingen under 70 vem det är. Hur tänkte de där? Jag kommer ihåg att Lundells förra (?) sambo är brors- eller systerdotter till honom. Kan det räcka hela vägen och ge tillräckligt med luft för nya vingar.

4 kommentarer:

Lasse sa...

Bard har ju värsta planen på gång, som han har avslöjat innan sändningen.

Tomas sa...

Shit. Missade den. Bloggade. Ska kolla. Spännande. Hör nu första takterna. Känns trist. Kommer kanske igång. Man vill ja ha lite NRJ-tryck!

Anonym sa...

Hur kan du inte minnas "Vingar" och covern av "When a man loves a woman"? Du ser, enligt din bild, ut att vara bra många år äldre än mig. Saknar du bara allmänbildning kanske?

Tomas sa...

Ironi. Jaqg länkade ju till vingar! Kolla den färgade texten!