fredag 6 februari 2009

Sicken backlash de måste ha på centerkongressen - vad är partiet nu?

"Alla här befinner sig i en sådan backlash, ungefär likt den som brukar inträffar direkt efter en skilsmässa. Sedan du plötsligt och oväntat slagit till hittar du bara den stora tomheten. Det är då du måste spraydata fram ett nytt liv". 100 steg tills representant på Centerpartiets kommundagar läser av stämningen bland kongressdeltagarna. Han syftar naturligtvis på gårdagens chockartade energiuppgörelse. Centerpartiet har nu gjort sig av med kärnkraftsoket. Vilken är då partiets kärna? Det är snart val och profileringen måste börja. Småföretagarfrågor känns inte så där jättesexiga. Inte heller glesbygdspolitiken. Utspel på dessa områden vinner ingen val på. Partiordförande Maud Olofsson är trots allt vid gott mod och säger sig ha tagits sitt "hittills viktigaste beslut". Frågan är om hon inte ganska snart måste hitta en ny identitet åt sitt parti. Var finns sajten för sådant? Men kanske behöver hon inte leta länge. Många skulle gilla att hon gick in för att rädda kronjuvelen i svensk industri. Det skulle kanske vilket parti som helst vinna val på. Men hur folket ser på det frå framtiden utvisa.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

Lallis - liv och leverne sa...

Hej!
Hittade hit via Grodår. Du har en intressant blogg. Jag återkommer gärna. Ha en fin helg/Lallis

Tomas sa...

Lallis: Kul att du tycker det. Jag lägger ner en massa jobb på bloggen. Det är så mycket så vill ut.

Kurt sa...

Jag förstår inte varför alla talar som Centerpartiet? Det är ju Mauuuude det handlar om. Det är hon som fattar besluten, och sedan kommuniceras de till resten av partiet på hemliga nattliga möten (denna idé har visser ligen inte Mauuuude hittat på sjäkv utan lånat från Stalin). Och när sedan de stora massorna i partiet skall ledas in i rätt fålla så kommer Mauuuude med storsläggan - hon gråter en skvätt (och det gör hon bättre än Fredrick Federley). Och vips är hela partiet plötsligt övertygade om att Mauuude just talat om för dem att hon lyckats övertala alliansen att avveckla kärnkraften. Krisen kommer ju inte förrän partiledamöterna kommer hem, men då vågar de ju naturligtvis inte ringa till Mauuuude och fråga vad det var hon egentligen hade beslutat.

Tomas sa...

Kurt: Ni kan det inom kort bli en intern kris i centerrörelsen. Vi får se hur många liv hon har Maud Olofsson, men visst verkar hon ha en god överlevnadsförmåga. Inget står väl ivägen för en orkan.

Här är i alla fall lite centerkritik förmedelat av Ekots lördagsintervju: http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=1588082&BroadcastDate=&IsBlock=