onsdag 18 februari 2009

Nu är det riktigt kört för Saab - bara oppositionen tror på bilens framtid

"Trollhättan ska inte syssla med bilar". Det säger idag näringsminister Maud Olofssons statssekreterare Jöran Hägglund. Ministern själv "stänger dörren" för statliga pengar i Saab. S-märkte statsvetaren Stig-Björn Ljunggren säger att "ingen skattesats i världen kan rädda Saab". GM kör med öppet hot: "Betala – annars dumpar vi Saab". DN:s expert menar att "Saab inte kommer att överleva krisen". GM har sedan övertaget av företaget 1996 inte tjänat pengar på tillverkningen av bilen. Bara oppositionens Mona Sahlin anser att staten bör gå in med pengar. 100 steg till tycker det verkar vara kört. Det har jag också skrivit om förut. Det mest gynnsamma för framtiden måste väl ändå vara att använda skattemedlen till att bygga upp något nytt. En produkt som efterfrågas.

Läs även andra bloggares åsikter om

2 kommentarer:

Marcus Johansson sa...

"Det mest gynnsamma för framtiden måste väl ändå vara att använda skattemedlen till att bygga upp något nytt". Håller fullständigt med.

Tomas Agdalen sa...

MJ: Jag känner mig ganska trygg att så kommer att ske. Och varför inte sätta full fart på produktionen av alternativa energikällor? Stora vindkrafverk så till den grad att vi inte kan greppa det.