måndag 2 februari 2009

Kulturbloggen tackar Ingves för det uppkomna konsumtionsutrymmet

Är ekonomi kultur? Platsar en diskussion om 100 steg tills privatekonomi på nya kulturbloggen? Ja, jag vet inte jag men nu ler lyckan igen. Och mitt sinnestillstånd, precis som ert, måste väl vara att betrakta som kultur. Jag tvivlar inte en sekund på att den franske sociologen Pierre Bourdieu skulle sett saken så. Min husgud får avgöra så jag kör på. Ni som följt gamla och nygamla bloggen har ju kunnat bedrövats över hur också jag drabbats av finanskrisen. Jag har ju varit djupt kritiskt över att mitt konsumtionsutrymme strypts i motsvarande utsträckning som riksbankens ordförande Stefan Ingves höjt styrräntan. Men nu har plötsligt ett ekonomiskt utrymme infunnit sig igen. Efter att ha kollat med banken har vi en ränta på hypotekslånet som med god marginal understiger tre procent. Det känns som om att vi i slutet av månaden kommer att bada i pengar. Men någon ny bil blir det inte i år, vilket jag heller inte hade planerat för. Jag väntar istället på att Toyota utvecklar färdigt sin miljöminibuss. I avvaktan på den får jag fortsätta att köra vår antimiljöminibuss. Sannolikt minst ett par tre år till. Troligen lägges pengarna på en bordeauxsemester bortåt augusti med bad i Atlantens höga vågor och turnéer bland vingårdarna. Så det ser verkligen ut att ändå bli ett bra 2009. Vem hade trott det i november 2008? Knappast en utsikt som företräddes på den här kulturbloggen.

4 kommentarer:

JP sa...

Grattis bloggarn. Skönt att skuldförtrycket lättat. Nu gäller det att konsumera så att du får igång Sverige igen! Hjälp en stackars bilhandlare nu och inte om tre år.

Tomas sa...

Som sagt, bil blir det i första taget. Det finns många hål att fylla upp efter brunkebergtorggeängets härjningar. Här hemma känns det som om en tyfon farit fram. Jag är fortfarande vimmelkantig och korten glödheta. Men som sagt. En frankrikesemetser kan det bli.

JP sa...

allt tyder på att räntan är på väg uppåt igen om två, tre år. Räntevapnet kommer då ha fått igång ekonomin och räntan höjs (igen) för att bekämpa såna som du som tokkonsumerar. Se där: från att vara hjälte som konsumerar kommer du att ses som statsfiende typ våren 2012...

Tomas sa...

Fram till dess ska jag ha gjort jävligt bra affärer.