lördag 14 mars 2009

Bara vi inte skickar operasmörjan till Moskvafinalen är 100 steg till nöjd

Hur jag står i kvällens svenska final i Melodifestivalen vet ni som följer bloggen. Jag vill att vi ikväll bestämmer att discoprinsessan Agnes skickas till Moskva senare i vår. Hon kommer dessutom att vara outstandning och enkelt blåsa bort övriga tävlande med sin sång och utstrålning och knäcka stort med sitt sköna Studio 54 koncept. Men det räcker väl troligen inte. Det här galna landet älskar genreöverskridningar. Många tycker att det är så skojigt att tramsa med musik. Därför riskerar vi att bli sittande med den där operaskiten. Som ultaramezzosopran eller vad Malena Ernman nu är ska hon gala omkring och göra mig irriterad. Jag hatar verkligen opera. För mig är det en klassfråga. Och med Internationella juryns inflytande över kvällens resultat är risken för katastrof inte bara överhängande, utan närmast förutsägbar. Så för min del går aftonen i första hand inte ut på att Agnes ska vinna utan att inte fel bidrag ska representera oss. Vid sidan av Vänersborgstjejen föreställer jag mig att E.M.D. har en hygglig chans. De skulle i alla fall inte orsaka blodstörtning här i Örby hos 100 steg till. Även om jag tycker att Måns och Ugglas bidrag är ok så tror jag inte någon av dem klarar av att ta oss in i huvudtävlingen, för dit är vi väl inte direktkvalificerade? DN tipsar om mellanakten som ska vara riktigt usel.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

17 kommentarer:

Anonym sa...

Jag förstår inte varför du tar upp melodifestivalen i denna för övrigt utmärkta blogg. Är det möjligen populism som är drivkraften?

Tomas sa...

Anonym: Jag gillar ju trams. Du skulle höra mig med mina kamrater. Det är som gamla ZTV:s gamla Knesset i kubik. Och så behöver jag hålla igång lite när jag saknar bärkraftiga idéer. Ungefär som en boxare.

Jag tänkte, efter tips, ett tag kommentera rikspolitikernas nymornade intresse för det svenska försvaret (12 stridsvagnar i en lada på Gotland), men bestämde mig för att passa. Försvaret tänker jag inte lägga mig i. Kanske. Man vet ju aldrig. Plötsligt dyker det ändå till slut upp en upp en kul vinkel.

Hur som helst är jag mycket glad över att du reagera. Jag efterfrågar mer feedback, i vilken riktning som helst. Jag tål rejält med pisk.

Anna BH sa...

*haha* Det är alltid lika roligt att läsa dina alltid lika felaktiga schagertankar :-D Det står mellan mina två favvisar; operan eller "snälla, snälla". Men festivalen avnjutes bäst med lite gott sällskap i både mage och soffa. Annars blir det lätt outhärdligt.

Tomas sa...

Operadåren kör precis nu. fy fan va eländigt!

Anna BH sa...

Nejmen Tomas då... Det här är härliga grejer - inte klassgrejer ;.)

Tomas sa...

Såg ni internationella juyrn? Ordf var en skön typ.

Tomas sa...

Vad skriver DN för skit? Mellanakten regerar. Tinge Ling är fan det bästa som hänt i år!

Anna BH sa...

:-D

Anna BH sa...

Jag sa ju det Tomas! Har du lärt dig att jag alltid har rätt nu då?

Tomas sa...

Det är så deppigt i Örby nu. Tur att vinet inte är slut och att Lemonceellan är kall.

Anonym sa...

Ha ha ha!!!!

Anonym sa...

Jag tycker det var modigt att svenska folket röstade fram ett nytt koncept. Men jag funderar på om det var för att tänka nytt och är oroad för hur rätt det kommer att bli.

Tomas sa...

Oroad för att vi vinner? Ja, den risken finns. Operasång i värsta eurodiscodunk. Sannolikt ett framgångskoncept.

Anonym sa...

menar du att du tror att den vinner i Moskva? varför var du då så emot den?

Tomas sa...

Mitt mål är inte att det svenska bidraget ska vinna utan att ett, i mitt tycke, bra sådant ska skickas. Jag kan bara inte med operaschalgergrej. Jag tröttnade redan då Falkman dök upp med sin Symfoni.

Maria sa...

Hahahaha jaha ja så du tyckte så.

Tomas Agdalen sa...

Maria: Japp. Och det står jag fortfarande för. Dessutom tror jag att vi ska vara lite oroliga över att behöva arrangera nästa års final. Hua!